Локомотив и Берое не успяха да се победят и завършиха 0:0 на "Лаута" в среща от 23-ия кръг в елита. Локомотив игра цяло второ полувреме с човек по-малко, след като Йосип Томашевич беше изгонен в края на първата част с директен червен картон. Двубоят беше последен за Локомотив преди Пловдивското дерби с Ботев, което е в неделя. 

В 18-та минута Пиер Зебли се оказа сам срещу Караджов, но вратарят изби удара му, а след това защитата на Берое се справи със ситуацията.

В 29-та минута Ерик Сорга беше изведен добре, пое топката, но ударът му премина покрай вратата на Берое. 

В края на полувремето Локомотив остана с 10 човека, след като Йосип Томашевич беше изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Божидар Пенчев. Първоначално Томашевич получи само жълт картон, но след преглед с ВАР той беше изгонен. 

В 51-та минута след центриране от корнер на Мечев се получи разбъркване в наказателното поле, а Макс Челич беше най-съобразителен и вкара. След преглед с ВАР обаче се видя, че Челич е играл с ръка при поемането на топката и голът беше отменен.

Малко по-късно Тонислав Йорданов пусна по трева в пеналта към Божидар Пенчев, но той не успя да засече топката.  

В 81-та минута хубав спринт на Матеус Силва, който тръгна от центъра завърши с удар на бразилеца, но Караджов изби в корнер.

С равенството Локомотив събра 39 точки и е четвърти, а Берое е 13-ти с 21 точки. 

В неделя Локомотив ще играе срещу Ботев във второто Пловдивско дерби за този сезон. 

Локомотив: Динко Хоркаш, Йосип Томашевич, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Матеус Силва, Пиер Зебли, Петър Витанов, Джовани (Милош Петрович 87 мин.), Бабакар Дион, Димитър Илиев (Георги Каракашев 90 + 2 мин.), Ерик Сорга (Денислав Александров 46 мин.)

Берое: Иван Караджов, Клайдер Машедо (Калоян Кръстев 63 мин.), Макс Челич, Зария Ламбулич, Густаво Каскардо, Серкан Юсеин, Симеон Мечев, Сана Гомес (Педро Енрике 31 мин.), Божидар Пенчев (Спас Георгиев 83 мин.), Вини Трибуле, Тонислав Йорданов

Снимка: Спортал