Феновете на Локомотив се сбогуваха с един от най-големите си любимци - вратарят Илко Пиргов. Вратарят прекрати кариерата си днес в контролата срещу Марица на "Лаута".

Бурни аплодисменти и скандирания Илко Пиргов огласяха стадиона. В началото на двубоя Пиргов си направи обща снимки с играчите на Локомотив. 

В 7-та минута Локомотив получи дузпа, а под бурните възгласи на феновете - Илко, Илко вратарят беше призован да изпълни дузпата. Колегата му Илия Николов обаче хвана изстрела на Пиргов и се запази нулевото равенство. 

В 11-та минута дойде момента, в който Пиргов напусна терена под бурните аплодисменти на феновете. Играчите на двата му направиха шпалир, а той отстъпи мястото си на Динко Хоркаш. Минутата не беше случайна, защото Пиргов има общо 11 спасени дузпа с екипа на Локомотив. 

Пиргов даде фланелката си на младия вратар на Локомотив Кристиян Томов. Той получи специална статуетка под формата на ръкавица от легендата на Локомотив Христо Бонев и специален колаж с най-добрите му моменти от малък фен на Локо.

Пиргов е носител на Купата на два пъти, веднъж Суперкупата и веднъж сребърните медали с Локомотив. 

За клуба изигра 99 официални срещи. Играл е още за отборите на Черно море, Литекс, Берое, ЦСКА, Пирин и румънския Отопени. 

Печелил е още веднъж шампионската титла, един път Купата и веднъж Суперкупата с ЦСКА. Има и още една Купа България с отбора на Черно море. 

Пиргов остава в Локомотив, но ще бъде с нова роля в клуба като координатор.