Старши треньорът на Локо Бруно Акрапович е убеден, че отборът му не е по-слаб от Ботев. Той изрази надежда футболът да бъде презентиран в най-добрата му светлина по време на големия пловдивски финал за Купата на България в сряда от 19 часа в София.

Много съм щастлив, че този финал е пловдивски, това е голяма радост и чест за града, каза Акрапович. Този финал носи една нова и позитивна енергия на всички нас. Надявам се тази енергия да се пренесе в играчите, да не се притесняват и да покажат качествата си. Искам да покажем добър футбол и да стане хубав мач. Залогът е Купата и това е достатъчно, допълни той.

Според него няма фаворит в двубоя. Ако гледаме класирането е нормално Ботев да е фаворит, но ако гледаме историята на футбола навсякъде – в такива мачове няма фаворит. Не смятам, че сме по-слаби от Ботев, напротив. И ние имаме своите качества, уверен е треньорът на Локо.

Тодор Неделев е отличен футболист, всички познаваме качествата му, но и ние разполагаме с играчи, които могат да затруднят противника и които заслужават специално внимание. За този мач няма нужда от допълнителна мотивация. Дано само не прегорим и тя да не се превърне в негативна, каза още Бруно Акрапович. Призовавам всички фенове да подкрепят отбора си, иска ми се всички заедно да презентираме футбола и да инициираме нещо много позитивно. Вчера на откритата тренировка феновете ни създадоха уникална атмосфера, нека бъде така и на финала. Все пак близо 20 000 души от Пловдив ще бъдат на стадиона.

Няма как да играем дефанзивно в този финал. За да спечелим Купата трябва да отбележим голове. Разбира се, няма да се хвърляме безогледно напред, бих казал, че ще играем контролирано офанзивно, коментира треньорът. Акрапович допълни, че е почти наясно със състава на противника, като не е сигурен само в едно име от Ботев. 10 от 11-те ги знам, каза Акрапович и добави, че е Аралица и Ожболт ще водят атаката на черно-белите.