Отборът на Локомотив (Пловдив) успя да постигне победа над Локомотив (София) с 4:2 като гост в двубой от втория кръг на efbet Лига. Попаденията за ''смърфовете'' отбелязаха Джовани (27', 61'), Матеус Да Силва (71') и Бабакар Дион (80'), докато за столичани се разписаха Ивайло Найденов (21') и Красимир Станоев (88').

Така пловдивчани събраха актив от 4 точки след първите два кръга, докато футболистите на Стойчо Стоев остават с 3 пункта. В следващия кръг столичани гостуват на Левски, а ''смърфовете'' приемат Ботев (Враца). В осмата минута Матеус се откъсна от отбраната на столичани и отправи удар от малък ъгъл, но Любенов успя да избие. В 16-ата минута Матеус центрира, а Евандро опита да отправи удар със задна ножица, но от доста малък ъгъл, топката излезе в аут.

Домакините откриха резултата в 21-ата минута, след като получиха правото да изпълнят пряк свободен удар отдясно. Краси Милошев подаде на Ивайло Найденов, който дебнеше около границата на наказателното поле. Защитникът на Локомотив (София) стреля от движение, кълбото се отби в двама играчи на ''черно-белите'' и влезе във вратата на пловдивчани - 1:0. Малко по-късно Галин Минков отправи изстрел от дистанция, но в аут. ''Смърфовете'' изравниха в 27-ата минута. Динко Хоркаш пусна силно подаване напред, което стигна до Джовани. Алан Диас от състава на домакините допусна груба грешка, като изпусна играча на пловдивчани, а след това не успя да подаде на вратаря Любенов, който беше излязъл много напред от своята врата, а тези неточности позволиха на Джовани да поеме топката, да прехвърли стража на столичани и да отбележи попадение за 1:1. В 33-ата минута Джовани намери Евандро, който остана сам срещу Любонов. Вместо да подаде топката наляво към Димитър Илиев, който дебнеше на празна врата, бразилецът реши да завършва сам и прати топката в аут.

В 36-ата минута Евандро стреля, но прати топката право в центъра на вратата, където се бе позиционирал вратарят на Локомотив (София). В началото на втората част Карлос Франса центрира отдясно, а топката кацна на главаат на Димитър Митков, който насочи добре кълбото, но то срещна страничния стълб. В 55-ата минута пловдивчани изпълниха корнер. При изпълнението му Матеус успя да надскочи всички и игра с глава, но кълбото се отклони от левия страничен стълб. В 61-ата минута Бабакар Дион получи топката, напредна отлично и опита изстрел, който бе блокиран от футболист на Локомотив (София).

Кълбото обаче стигна до Джовани, който шутира от малък ъгъл, прокара топката през краката на Любенов и направи резултата 1:2. В 71-ата минута гостите сложиха точка на спора. Георги Минчев остави топката към Матеус, който пое, направи няколко крачки и със силен удар от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Любенов - 1:3. В 80-ата минута ''черно-белите'' стигнаха до още един гол. Джовани получи хубаво подаване отляво, нахлу в наказателното поле и опита нещо средно между изстрел и пас. В крайна сметка се получи добър пас към Бабакар Дион, който вкара на празна врата за 1:4. В 88-ата минута Краси Станоев се разписа от дузпа, с което намали изоставането на домакините и оформи крайното 2:4. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на Матеус срещу Ивайло Найденов.

Следващият мач на Локомотив Пловдив е на 29 юли - домакинство на Ботев Враца.