На официална церемония на стадион "Локомотив" беше открита новата южна трибуна. На нея присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, единият от собствениците на Локо Адам Сотков, легендата Христо Бонев, изпълнителният директор на клуба Павел Колев, спортният директор Илко Пиргов, кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров, областният управител Илия Зюмбилев, отговорникът по строителството на стадиона от страна на Общината и кмет на район "Южен" Костадин Язов, координаторът на ГЕРБ Пловдив и кмет на район "Западен" Димитър Колев, собственикът на фирмата строител "Рудин" Живков Желев. 

"Искам да изкажа огромната си благодарност както аз като президент на Локомотив Пловдив, така и от цялата локомотивска общност към господин Борисов затова, че вече имаме готова втора трибуна", заяви собственикът на клуба Адам Сотков.

"Мисля, че след стадиона на Ботев, сега и Локомотив гледат с повече оптимизъм за бъдещето. Изпълнихме си ангажимента към клуба. Отборът им върви страхотно и е на първото място. Аз нямам неизпълнено обещание. Всички знаят, че надеждата е в нас. Всичко, което обещахме го направихме в Пловдив. За това и хората очакват тази политика за изграждане на инфраструктура да продължи. Ще стане едно прекрасно съоръжение. Ще направим и паркинг пред трибуната", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Беше отслужен и водосвет на новата трибуна, като имаше и специално направена питка, на която пишеше Локомотив Пловдив. 

Присъстваха и директорът на школата Димитър Палазов и деца от ДЮШ на Локо. 

Новата трибуна разполага с 2846 места, като 70 процента от тях са покрити с козирка. 1040 места в западната част на трибуната са отделени със специална ограда в сектор за гостуващи привърженици. Има място и за задържане на буйстващи фенове обособено на трибуната. 

Първият мач, на който ще има фенове на трибуната е тази вечер в дербито между Локомотив и ЦСКА. Двубоят започва от 20:00ч. на стадион "Локомотив".

Припомняме, че това е втората нова трибуна на стадиона след откриването на трибуна "Бесика". Догодина ще бъде открита и трибуна Спортклуб, която вече сериозно напредва.

На южната трибуна са подготвени и всички нужни помещения като съблекални, съдийски стаи, зала за пресконференции. Те ще бъдат използвани, когато започне ремонтът на централната трибуна, която по план трябва да старира  до 2025г. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!