Роман Абрамович получи забрана да продава Челси, след като днес бе наложен санкции за това, че е приятел на Путин. Санкциите дойдоха тази сутрин, а активите на олигарха бяха замразени и блокирани. Той няма право да посещава Великобритания или да прави бизнес на острова.

Челси получи специален лиценз от правителството да продължи да играе и тимът ще излезе за мача си тази вечер срещу Норич.

Феновете, които вече имат билети ще могат да присъстват на мачовете, но на клуба е забранено да продава повече билети.

На Челси също е забранено да продава всякакви клубни стоки от официалните си магазини.

Заплатите на играчите и служителите все още могат да бъдат плащани, но на Абрамович е забранено да влага повече пари в клуба, което оставя бъдещето му несигурно.

Това задейства ефективно замразяване на заплатите за звезди, които няма да получат нови договори или да бъдат преотстъпени на други клубове.

Абрамович пусна клуба на пазара миналата седмица и обеща да вложи приходите в помощ на украинския конфликт. Днешният нов пакет от санкции ще предотврати продажбата на клуба, освен ако министрите изрично не разрешат това.

Какво знаем до тук:

Челси получи забрана за трансфер, след като днес Роман Абрамович беше санкциониран

Сблъсъкът на Челси с Норич днес ще се играе

На отбора е забранено да продава билети за домакинствата и гостуванията 

Клубът разбра едва в 11 часа сутринта БГ време, че собственикът му е бил санкциониран

Руският олигарх-милиардер е сред седемте приближени на Путин, санкционирани на фона на кризата в Украйна

Той има нетна стойност от 9,4 милиарда британски лири и обширно портфолио от имоти във Великобритания - което вече не може да посещава, след като му е наложена забрана за пътуване. Това включва луксозно имение Kensington Palace Garden и мезонет в Лондон. Част от богатството на Абрамович включва и имението Code d'Azur, в което е живял крал Едуард, който абдикира от британския трон през 1936 година.

Абрамович купи Челси през 2003 г., но не е присъствал на мач на Стамфорд Бридж от месеци. Последният домакински мач, на който присъства Абрамович, беше, когато Челси направи равенство 1-1 с Ман Юнайтед на Стамфорд Бридж през ноември 2021 г.

Последно собственикът на сините беше видян да празнува, когато отборът му стана световен шампион в Абу Даби на 12 февруари тази година. Тогава, той беше уловен да се усмихва след победата с 2-1 срещу Палмейрас.