Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп посвети триумфа в Шампионската лига на феновете. На финала в Мадрид червените сразиха Тотнъм с 2:0 в неособено качествен мач с много борба и повече интересни моменти след почивката. Клоп стана първият германски треньор, спечелил голям трофей с английски тим.

Голяма битка, двата отбора се бореха, Тотнъм не играха зле, но ние имахме да довършваме започнатото. Това, което тези момчета направиха, беше невероятно. Виждали ли сте такъв отбор, да се бори с празен резервоар. Имаме вратар, който прави дори най-трудните неща да изглеждат лесни, заяви германецът, който отдели специално внимание на привържениците.

Ето тези хора, те са в съзнанието ми. Във всички финали те са страдали и преживявали с нас, те свършиха невероятна работа с всичко, с което ни помогнаха. Благодаря и на собствениците, които никога не са оказвали натиск върху нас. Обикновено 20 минути след мач съм малко пиян, но сега имам само вода наоколо, каза Клоп.

Доволен съм от това как се борихме, но една дузпа реши всичко, каза мениджърът на Тотнъм Маурицио Почетино. Второто полувреме се наслаждавахме на възможността, която имахме. Горд съм от това, което направихме. Може би не бяхме толкова големи късметлии днес. Това, което направихме на полуфиналите, днес беше с обратен знак. Опитахме, борихме се. За първи път сме на финал на Шампионска лига и ще вървим напред. Няма как да контролираме един мач, в който още първата минута резултатът става 0:1. Не само че променя плана, но прави мача много труден. Искам да поздравя играчите, имахме фантастичен сезон. Жалко е, че днес не беше достатъчно. Когато си на финал, би искал да спечелиш. Ще вярваме, ще опитаме това да ни се случи отново, колкото е възможно по-скоро, допълни Почетино.

Ливърпул е Кралят на Европа!Червените триумфираха заслужено с 2:0 в английския финал срещу Тотнъм