Отборът на “Марица” загуби с 2:1 от елитния “Берое” втората си контрола от предсезонната подготовка на тима за пролетния дял на първенството във Втора лига. Спарингът се игра на базата на “зелените” в Стара Загора /бивш стадион “Локомотив”/ при тежки условия и гъста мъгла. Двубоят бе много полезен за треньора Стоян Димитров и неговия щаб, а “жълто-сините” показаха положителни неща.

В състава на “Берое” се състезава юношата на “Марица” - вратарят Георги Аргилашки. Резервният вратар Иван Гошев също бе част от школата на “жълто-сините” преди две години.

Домакините започнаха добре мача и до 20-та минута поведоха с 2:0. В 5-та минута Серджиу Негрут пресече подаване на Атанас Ташолов в задни позиции, напредна и отбеляза във вратата на Акалски. В 17-та минута Борислав Цонев удвои. Той отне една топка в центъра на терена, напредна и със силен удар в горния десен ъгъл от около 20 метра се разписа. Домакините имаха още няколко шанса да отбележат до края на полувремето, но ударите на техните състезатели бяха неточни, а и стражът и защитниците пред него им противодействаха. Маричани опитаха няколко удара от средна и далечна дистанция, както и центрирания в наказателното поле, но не успяха да отбележат.

През втората част домакините отново бяха по-активни и още в началото Адамович засече центриране, но не бе точен. Маричани също имаха своите положения и създадоха повече такива през вторите 45 минути, през които показаха и по-добра игра. В 53-та минута, след грешка в отбраната на „Берое“, топката попадна в Николай Колев в малкото наказателно поле. Ударът на Колев премина на сантиметри от гредата.

Малко по-късно Охене стреля от дистанция, но вратарят на „Марица“ и защитата се справиха. В 63-та минута Николай Колев намери Йордан Христов по десния фланг, последния шутира по диагонала, но не намери рамките на вратата. В следващата атака Дяков стреля от дистанция, но Перниш улови. В 74-та минута комбинация с едно докосване между Райнов и Педро изведе Камбуров зад гърба на отбраната, но вратарят на „Марица“ успя да избие в корнер удара на нападателя. В 77-та минута тима на “Марица” намали резултата след атака по десния фланг. Топката бе центрирана в наказателното поле на “Берое”, където Никола Марин овладя и прати кълбото в мрежата за 2:1. В 80-та минута Мартин Камбуров овладя топката пред наказателното поле на “жълто-сините” и стреля през куп от играчи в долния десен ъгъл на вратата.

Стражът на „Марица“ обаче успя да избие в корнер. В последната минута на мача Николай Колев стреля опасно от дистанция, но нямаше шанс и топката премина на сантиметри от гредата.

След двубоя треньорът на старозагорци също определи проведената контрола, като много полезна и благодари на пловдивчани.
Контролата бе втора и за “Берое”, които още днес заминават на лагер. Следващата проверка на “Марица” ще бъде в петък, от 14:30 часа, срещу “Ботев”. Двубоят е на базата на “канарчетата” в квартал “Коматево”.