Европейската футболна централа УЕФА излезе със специално становище относно отсъдената от рефера Дамир Скомина дузпа в 90-та минута, с която Манчестър Юн победи ПСЖ в Париж с 3:1 и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Решението на съдията предизвика много спорове, а дори в Англия твърдяха, че отсъждането е пресилено.

Ето и становището на УЕФА:

Тъй като реферът не видя добре ситуацията в реално време, бе изгледано повторение на място. След като прегледа отново ситуацията, реферът потвърди, че разстоянието, което измина топката, не бе кратко, така че контактът не бил могъл да остане неочакван. Ръката на бранителя не беше близо до тялото му, което увеличи обема на неговото тяло и в резултат на това пътят на топката към вратата бе спрян. Вследствие на това реферът отсъди дузпа. Всички гореспоменати решения бяха взети в пълно съответствие с предписанията за използване на технологията ВАР.

Другите решения, които бяха взети след употребата на ВАР в двубоите от Шампионската лига през седмицата - дузпата на Порто в продълженията на двубоя с Рома, както и претенциите на "вълците" за 11-метров наказателен удар в последните секунди, също бяха обяснени.

Чудото стана! Юнайтед съживи спомените от Ноу Камп и е на четвъртфинал! ВИДЕОЧервените дяволи победиха ПСЖ с 3:1 след драма, ВАР и дузпа в последната минута

Спецовете в Англия признаха: Нямаше дузпа за Юнайтед! ВИДЕОСъдията действа според инструкциите, смята реферът Марк Клатенбърг