Чудото стана! Манчестър Юн съживи спомените за финала на Шампионската лига на Ноу Камп срещу Байерн от 1999 година, когато победи с 2:1 с два гола в заключителните секунди. Сега червените дяволи победиха ПСЖ с 3:1 в Париж и са на четвъртфинал - нещо, което малцина са очаквали, предвид моментната класа на двата отбора. Те загубиха първата среща с 0:2 на Олд Трафорд, но успяха да заличат пасива и с повече голове на чужд терен продължават напред. Лукаку вкара два гола преди почивката след груби грешки, Бернат изравни за 1:1, а за да е пълна драмата - победното попадение дойде в 90-та минута от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР. Рашфорд бе точен от бялата точка и прати червените дяволи в рая! Това бе втори сензационен обрат в Шампионската лига в рамките на две вечери. Снощи Аякс победи Реал с 4:1 на Бернабеу и го изхвърли от турнира след загубата си с 1:2 в Амстердам.

Именно мениджърът на Манчестър Юн Оле Гунар Солскяер бе автор на победния гол през 1999 година на Ноу Камп и сега изживя подобен звезден миг и като треньор. Гостите бяха без редица титуляри - Пол Погба, Андер Ерера, Неманя Матич, Алексис Санчес, Хуан Мата, Джеси Лингард,  Матео Дармиан, Антонио Валенсия и Антони Марсиал, и въпреки това успяха да изтръгнат победата. Домакините владееха топката повече от два пъти от съперника си, пропуснаха доста ситуации, но в края трябваше да капитулират. С този успех Юнайтед пренаписа историята - за пръв път в Шампионската лига отбор продължава напред във фазата на елиминациите след два гола пасив от домакински мач.

Гостите откриха още във 2-та минута. Кеерер върна неразчетено назад, Лукаку открадна топката финтиравратаря Буфон и от малък ъгъл намери мрежата. Бернат изравни в 12-та минута, след като засече ниско центриране на Мбапе. В 20-та минута Де Хеа спаси удар на Бернат от идеална ситуация. В 30-та минута Рашфорд стреля отдалеч, Буфон изби лошо и Лукаку с добавка вкара втори гол на Юнайтед. Малко след това резервата Далот стреля, топката рикошира и Буфон предотврати трети гол във вратата си. 

След почивката ПСЖ отново владееше повече топката, ноуспя да създаде сериозна опасност чак в 83-та минута. Тогава Мбапе бе изведен зад защитата, финтира вратаря, но се спъна и не успя да отправи завършващ удар. Там притича Бернат, който все пак стреля към вратата, но кълбото срещна гредата. Кулминацията дойде в последната минута на мача. Далечен удар на Диого Далот рикошира в ръката на Кимпембе. Съдията Дамир Скомина реши да се допита до ВАР, прецени, че има нарушение за дузпа и посочи бялата точка, а Маркъс Рашфорд реализира от бялата точка.