Най-титулованият отбор в Лига Европа Севиля грабна 6-и трофей във втория по сила европейски клубен турнир. В шеметен финал в Кьолн андалусийци сломиха коравия Интер с 3:2 в истински голов трилър. Севиля спечели и шестия финал, до който е достигал в надпреварата. Двата отбора изиграха много здрав и атрактивен мач с постоянни атаки, люта битка по целия терен и положения и пред двете врати. В крайна сметка Севиля бе една идея по-добрият тим и заслужено се поздрави с крайния успех.

Началото бе взривно с два гола за 12 минути. Още в 5-ата Интер разигра бърза контра, Лукаку бе изведен отдясно, надбяга Диего Карлос и бе повален в пеналта, след което сам реализира отсъдената дузпа. Белгиецът се разписа в 11-и пореден мач от Лига Европа, което е рекорд, като това бе 15-ият му гол в турнира през този сезон. Освен това достигна до гол номер 34, с което изравни рекорда на бразилеца Роналдо за попадения в дебютен сезон за Интер. В 12-та минута Севиля разигра добра акция отдясно, Хесус Навас центрира и нидерландецът Люк де Йонг забоде топката в мрежата след зрелищен плонж и удар с глава. След това Интер имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Диего Карлос, но реферът прецени, че проявата на защитника е неволна. Треньорът на Интер Антонио Конте реагира бурно и получи жълт картон. В 33-та минута Де Йонг направи обрата пълен с втория си гол за Севиля. След центриране на Банега от пряк свободен удар отдясно той се извиси и прехвърли вратаря с глава. Отговорът на Интер не закъсня. Само 2 минути по-късно Брозович центрира от фаул отдясно и ветеранът Диего Годин с глава опъна мрежата. В края на първата част удар на Окампос от Севиля профуча над гредата.

След почивката темпото леко спадна, но двата отбора продължиха да търсят победата с всички сили. В 65-та минута Лукаку бе изведен зад отбраната на Севиля, но вратарят Боно отново се прояви и отрази удара му. В 74-та минута Диего Карлос стреля със задна ножица след разбъркване пред вратата на Интер, Лукаку понечи да избие, но отклони топката в собствената си врата. Голът обаче правилно бе записан на името на защитника. До края пред вратата на Севиля вреше и кипеше, но Севиля успя да удържи победата.