Звездата на световния футбол Кристиано Роналдо се разрида като дете пре камерата, по време на голямо интервю на журналиста Пиърс Морган за предаването “Good Morning Britain” по британската телевизия ITV. Повод стана едно емоционално видео на бащата на Кристиано. В него Жозе Динис Авейро говори гордо за своя син. То е било заснето преди Европейското първенство през 2004 година. Жозе умира през 2005 година, на 52-годишна възраст, от чернодробна недостатъчност, причинена от алкохолизъм.

Съжалявам, не очаквах да плача, никога не съм гледал това видео. Невероятно, сподели Роналдо през сълзи. Той така и не ме видя как съм номер 1, как печеля награди, заяви 34-годишният футболен майстор. Цялото семейство видяп - майка ми, браткята ми, дори най-големият ми син, но баща ми не видя нищо, промълви Роналдо. Не го познавах 100 процента, беше трудно да говорим с него, каза още Роналдо за баща му, който служил в армията, но обеднява и се пропива след завръщането си от войните в Мозамбик и Ангола.

Големият нападател разкри и какво е изпитал, когато е бил обвинен за изнасилване от Катрин Майорга. Това те кара да се чувстваш ужасно. Един ден си бях у дома във всекидневната заедно с моята приятелка (Джорджина) и по телевизията започнаха да говорят как Кристиано е такъв и такъв. Видях как децата ми слизаха по стълбите и смених канала, защото почувствах срам. Това ме накара да се почувствам засрамен, призна той.