Звездата на световния футбол Кристиано Роналдо обяви, че трансферът му от Реал Мадрид в Ювентус е крачка напред в кариерата му. Също така той каза, че спечелването на "Златната топка" не е фиксидея за него. Легендарният португалец е носител на рекордните пет пъти на отличието, като не мисли за шести триумф.

Никога не е било фиксидея за спечеля "Златната топка". Като малък мечтаех да я спечеля един път, но после я спечелих втори път, като дори не съм и мечтал за пет пъти. Не мисля за тази награда. Искам да дам най-доброто за Ювентус и да помогна на клуба да се изкачи още по-високо. Юве ми даде уникална възможност, като ме оцени достойно. Това е крачка напред в моята кариера. Вече съм печелил "Златната топка" с Манчестър Юнайтед, както и с Реал Мадрид. Ще видим какво ще се случи. Защо да не я спечеля и тук, сподели 33-годишният голмайстор при официалното си представяне като играч на италианския колос.

Португалецът е рекордьор заедно с Лионел Меси, като и двамата имат по пет "Златни топки" в своята кариера. CR7 е носител през 2008, 2013, 2014, 2016 и 2017 година. Новата седмица на Юве е основен претендент за наградата и през този сезон, след като стана голмайстор в ШЛ и спечели турнира за трети пореден път, както и за общо пети в своята невероятна кариера.

Ювентус мечтае за Шампионската лига, където има рекордните седем загубени финала, а пет от тях са поред - 1997, 1998, 2003, 2015 и 2017 година. Последният беше срещу Реал Мадрид (1:4) през 2017 година, когато два гола вкара именно Роналдо, припомня sportal.bg. Желанието ми е да оставя сериозна следа в историята на Ювентус. Шампионската лига? Можем да я спечелим. Аз обаче искам да спечеля също така Серия "А" и Купата на Италия. Шампионската лига е много труден и тежък турнир, но Юве вече няколко пъти беше много близко от спечелването, като стига до финали. Надявам се да донеса късмет. Най-вече във финалите, където всичко се решава в детайлите, сподели с усмивка Кристиано.

Физическата ми форма? Аз съм различен футболист от всички други играчи. Фактът, че Юве ме привлече на 23 години...опс, на 33 години (смее се), показва, че се справям много добре. Не съм дошъл на почивка тук, а да печеля и да оставя следа. Имам четиригодишен договор и не мисля за края на моята кариера, допълни Роналдо и увери, че офертата от Ювентус е била единствената, която е имал след края на този сезон.