Френският ПСЖ сложи край на мечтата на германския хит Лайпциг и се класира за финала на Шампионската лига след убедителна победа с 3:0 в полуфинала в Лисабон. Парижани не оставиха никакви шансове на съперника, подходиха към мача изключително сериозно и мотивирано и по-голямата им класа си каза тежката дума. Така няма да видим изцяло германски сблъсък на финала, но може да има изцяло френски такъв, ако утре Лион успее да побуди Байерн в другия полуфинал. ПСЖ за първи път в историята си ще спори за най-престижния клубен трофей.

Още в 6-ата минута парижани можеха да открият. Мбапе изведе Неймар, който нацели гредата. Секунди след това Неймар вкара гол, който бе отменен заради игра с ръка на бразилеца. В 13-ата ПСЖ стигна до попадение, след като Маркиньос се разписа с глава при центриране на Ди Мария от фаул. Десетина минути след това Лайпциг отвърна с удар на Поулсен, профучал на сантиметри от гредата. В 35-ата минута Неймар опита изненадващо изпълнение на пряк свободен удар, но отново гредата му попречи да вкара. 3 минути преди почивката вратарят на германския тим Гулачи сгреши при подаване към Забитцер, Пардес отне, топката стигна до Неймар, който отклони с пета към Ди Мария и аржентинецът покачи на 2:0.

След антракта Лайпциг опита натиск, но получи трето попадение в мрежата си. В 56-ата минута Мукиеле се подхлъзна в собственото си наказателно поле и подари топката на Ди Мария, който центрира и Бернат с глава засече в мрежата. След това Мбапе пропусна да вкара 4-ти гол с глава, след като ударът му мина встрани от вратата.