Силно рамо на пловдивския футбол удари Общинският съвет в Пловдив, след като прие решение, с което прави ползването на стадионите и игрищата с годишна вноска от 100 лева. В първоначалното предложение общинските съветници трябваше да гласуват намаляването на концесионната такса на Ботев Пловдив за „Колежа“ на 100 лева. Същата сума бе посочена и за Локомотив Пловдив за стадиона на Лаута.

Предложението бе входирано, след като премиерът Бойко Борисов поиска от общинските съветници да направят символични таксите за футболните клубове в Пловдив. Освен стадионите на двата пловдивски гранда, предложение дойде и за терените на други отбори в града.

Гошо Къчков от ГЕРБ предложи концесионна такса от 100 лева и за базата на Ботев в Коматево, както и за бъдещия футболен център на Локомотив в ЖР „Тракия“. Третият обект, предложен от Къчков, е стадионът на ФК Спартак в район „Южен“.

Кандидатът за кмет от ЗС „Ал. Стамболийски“ Георги Колев посочи, че освен основните футболни клубове, трябва да бъдат стимулирани и различните академии в Пловдив. Той предложи концесията на едно от игрищата край гГебната база, стопанисвано от легендарния футболист Гено Добревски, също да се дава със символичната концесионна такса.

С 33 гласа „за“ и само трима въздържали се, ниските концесионни такси за горните обекти бяха приети от местния парламент.