Появи се трети кандидат за бразилската звезда на ПСЖ Неймар, който не желае повече да бъде част от парижкия гранд. Според испанския вестник АС Ювентус се е включил в борбата за Неймар и е излязъл с конкретна оферта към ПСЖ. Италианският шампион предлага пари плюс аржентинския нападател Паоло Дибала, който е оценен на около 80 милиона евро. Според АС финансовата част от офертата е 100 милиона евро, което прави обща стойност около 180 милиона евро. Преди 2 години Неймар бе продаден от Барселона на ПСЖ за рекордните 220 милиона евро.

Ювентус обаче ще трябва да се бори с конкуренцията на Барселона и Реал Мадрид, които също са готови да привлекат бразилеца. Барселона е предложила наем със задължителна опция за закупуване догодина, но ПСЖ настояват за незабавно плащане. Вариантът за бартер пропадна, след като спряганият за част от сделката Фелипе Коутиньо бе даден под наем на Байерн. Реал също следи развитието на нещата след като се провали в опитите си да привлече Пол Погба от Манчестър Юн.

Дибала бе пред трансфер в Тотнъм и Манчестър Юн, но високите му лични условия провалиха сделките. Ако замисълът на Ювентус успее, ще видим в действие убийствен нападателен дует в лицето на Кристиано Роналдо и Неймар.