Назрява скандал по трансфера на френския национал Антоан Гризман в Барселона. Днес бе обявено, че каталунците са платили откупната клауза от 120 милиона евро и преминаването на голмайстора на Ноу Камп може да се счита за сигурно. От Атлетико обаче настояват за 200 милиона, тъй като на 1 юли официално клаузата на играча падна 120 милиона евро, а договорката между играча и Барса станала преди това. Ето какво се казва в изявлението на дюшекчиите:

Атлетико Мадрид счита депозираната сума за недостатъчна за активиране на клаузата, тъй като очевидно футболистът и ФК Барселона са се договорили преди тя да падне от 200 до 120 милиона. Освен това самият футболист обяви решението си да напусне клуба на 14 май, когато клаузата още не беше намалена”, написаха от испанската столица.

Атлетико Мадрид вярва, че договорката между двете страни е станала факт преди края на миналия сезон, съдейки по действия, дела и поведението на футболиста. Затова клубът започна действия за защита на своя морал, права и законови интереси. Във връзка с това днес Атлетико Мадрид поиска от играча, неговата сестра, в качеството й на негов агент, и от неговия адвокат да изпълнят задълженията, вписани по договор, и футболистът да се яви в неделя в спортния център на Атлетико, за да започне подготовка със своите съотборници.