Спортният министър Красен Кралев изрази надежда, че скоро публиката може да се завърне по стадионите не само на 50 процента от капацитетите на съоръженията, а и в по-големи мащаби. Той обаче подчерта, че това зависи изцяло от поведението на феновете и спазването от тяхна страна на противоепидемичните мерки по време на мачовете.

Трудно е да се вземе правилното решение, защото спорт без зрители не може, спортистите искат да се представят пред публика, родителите искат да си гледат децата. Смятам, че и в двата случая подходихме правилно като пуснахме зрители. Бях разочарован, когато феновете не спазваха дистанцията и това доведе до увеличение на заразата, след което затворихме стадионите. Сега отново ги отворихме и съм доволен от онова, което видях в първия кръг, коментира министър Кралев при обявяването на обществената поръчка за нова спортна зала в училището в Тополово. 

Нашите решения зависят от това как феновете ще се представят по време на мачовете. Моето желание е да увеличим още повече публиката, но това зависи изцяло от запалянковците. Сумата за ПСР тестове е до около 3000 лева на месец и не виждам как това може да натежи на клубовете. Смятам, че това е във възможностите на професионалните клубове. Дай Боже да регистрираме намаление на случаите и тогава може да говорим за по-нататъшно либерализиране на мерките. Първо трябва да преминем през тази тежка пандемия и да възстановим нормалния живот. Огромен проблем е и провеждането на международни състезания. Почти всички федерации изчакват развитието на пандемията. Олимпиадата бе отложена за догодина, трябва да започнат квалификации за квоти, защото 50 процента от тях все още не са раздадени. За родния футбол се надявам на конгреса да се избере добро ръководство и футболът ни да върви нагоре, каза още министър Кралев.

Той коментира и положението със стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив, за които държавата отпусна съответно 25 и 12 милиона. Следя ситуацията със стадионите на Ботев и Локомотив. Държавата си изпълни ангажимента и осигури средства. Обществените поръчки са проведени, дано няма обжалвания и нещата да преминат към ефективно изпълнение на реконструкциите, за да може час по-скоро двата клуба да имат хубави стадиони, каза още министър Кралев.