Лудогорец уволни старши треньора Стойчо Стоев след поредната издънка на отбора. Българският шампион изигра пореден слаб мач от началото на сезона и завърши 0:0 със Славия на собствения си стадион. Лудогорец игра цяло второ полувреме с човек повече след пресилено изгонване на вратаря на белите Стергиакис за несъществуваща игра с ръка извън пеналта. В четвъртък орлите завършиха 0:0 у дома с Марибор в първия плейоф от Лига Европа, след като отново играха с човек повече през гояма част от мача. Това явно е преляло чашата на търпението на шефовете на Лудогорец.

Стойчо Стоев вече не е старши треньор на отбора, чухме се със собствениците на клуба. Станислав Генчев и Здравко Здравков ще водят тима срещу Марибор, това е решението на собствениците и на ръководството, това е новината, неприятна ситуация, каза изпълнителният директор Ангелв Петричев след мача. Собствениците не са доволни от игровия облик на отбора, бяха направени покупки през лятото, пролетта станахме на косъм шампиони, целта беше да вдигнем качеството на играта, това нещо не се получава, не е приятно да гледаме отбора така. Футболистите ни са високо качество, не можем да се задоволяваме с играта от последните мачове, допълни Петричев.

Иначе в мача главният рефер Стефан Апостолов и неговите помощници Красимир Миланов и Петър Джугански сътвориха куп глупости. Миланов бе в основата на безумния червен картон за Стергиакис в 44-ата минута. Тогава вратарят на белите напусна наказателното си поле и изби с крак удар на останалия очи в очи срещу него Джоди Лукоки. Първоначално Апостолов правилно остави играта да продължи, но след сигнал на страничния рефер той спря мача и изгони гръцкия страж.

В 79-ата минута пък се "прояви" и другият страничен съдия. Джугански отмени редовен гол на Вандерсон с измислена засада, въпреки че бразилецът бе покрит поне с метър. Двете фрапантни грешки бяха само върха на безобразните отсъждания, най-вече на страничните рефери, които спряха още няколко обещаващи атаки на орлите с несъществуващи засади.