Лудогорец не допусна изненада и се класира за третия предварителен кръг на Лига Европа. Българският шампион взе своето срещу гостуващия исландски тим на Валур и го разгроми с 4:0. В първата среща резултатът бе 1:1. Орлите нямаха особени проблеми със съперника и като цяло задоволиха с представянето си, въпреки че отбор като Валур не може да бъде мерило за претенциите им.

Началото на мача бе двуостро и двата тима си размениха чисти положения. Първо Клаудиу Кешерю не успя да намери очертанията от чиста позиция, а след това гостите можеха на два пъти да поведат. Халдорсон се озова ояи в очи с Пламен Илиев, но ударът му мина покрай вратата. След това пък удар с глава на Сигурбьорнсон бе спасен от стража. Малко по-късно Кешерю за малко не засече на празна врата успоредно на голлинията.

В седмата минута Жоржиньо центрира прострелно към Дан Битон. Израелецът засече топката, а Старке Хедлундсон довкара топката в собствената си врата – 1:0 за Лудогорец. В 23-ата минута резултатът вече беше 2:0 за българския шампион. Битон изведе по лявото крило Мавис Чибота, който центрира към наказателното поле. Там Жордан Икоко изпревари защитник и прати топката в мрежата за втори път в мрежата.

В последните 10 минути на мача резервата Шверчок довърши гостите с два бързи гола. В 82-та минута Жоржиньо му подаде отдясно и полякът без забавяне стреля в далечния ъгъл. Две минути по-късно тойполучи пас от Недялков, овладя с гърди и отново опъна мрежата.

ЛУДОГОРЕЦ - ВАЛУР 4:0 (в първия мач 1:1)

1:0 Битон (7)

2:0 Икоко (23)

3:0 Шверчок (82)

4:0 Шверчок (84)

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Икоко, Форстър, Терзиев, Недялков; Горалски, Анисе; Чибота, Битон, Жоржиньо; Кешерю

Старши треньор: С. Стоев

ВАЛУР (4-5-1): Х. Халдорсон; Саварсон, Сигурдсон, Сигбьорнсон, Йонсон; Барталстову, Петри, Хедлунд, Барталстову, К. Халдорсон; Педерсен

Старши треньор: О. Йоханесон

СЪДИЯ: Павел Орел (Чехия)

СТАДИОН: "Лудогорец Арена