Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви, че ръководството няма да бърза с назначаването на нов старши треньор след раздялата със Стойчо Стоев в неделя. В момента отборът се води от помощниците Станислав Генчев и Антони Здравков, които ще го изведат срещу Марибор в Словения утре от 21 мача в срещата реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Първият мач в Разград завърши 0:0.

Четем любопитни имена и интересни предложения. Някои медии гадаят, а и мениджъри се опитват да ни насочат. Това, което мога да кажа, специално за нашите фенове, нито едно от имената, които се завъртяха, не е разглеждано. Имаме критерии за старши-треньор. Дори на един критерий да не отговаря кандидатът, той няма да влезе в преговори с нас. Така че този процес ще продължи малко по-дълго време от обичайното, защото искаме да изберем точния треньор, който да довърши реформата в Лудогорец. Ние сме още в началото на тази реформа. Трябва да намерим точния човек, който да я довърши. В никакъв случай не зависи от изхода на мача, каза Петричев.

Тези сътресения не са чак толкова голяма изненада. Знаем, че трябва да сглобим боеспособен отбор за следващите няколко години. Ако намерим точния човек, реформата ще ни отнеме доста по-кратко време. И Лудогорец отново да се върне силен на европейската сцена. Защото това е нашата цел - да правим силни мачове в Европа. Не мога да кажа дали треньорът ще е българин или чужденец. В момента разглеждаме и внимателно обмисляме. Мога да ви кажа, че тиражираните в българските и чужди медии имена не отговарят на истината. Изборът на треньор не зависи от класирането ни за групите на ЛЕ, допълни Петричев.