Националът на Бенин Оливие Вердон, който е собственост на испанския Алавес, е поредното ново попълнение на Лудогорец. В петък централният защитник мина успешно медицинските прегледи и функционалните изследвания, след което подписа личните си условия. Вердон, който има френски паспорт, ще играе в Лудогорец под наем за една години с фиксирана опция за закупуване. Той ще бъде представен пред българските медии идния четвъртък (10 септември) на стадион "Хювефарма Арена".

За последно Оливие Вердон бе преотстъпен от Алавес на ФК Ойпен. С екипа на елитния белгийски тим миналия сезон защитникът записа 22 мача в първенството и 2 за купата на страната. Преди да премине в испанския клуб от град Виктория година по-рано, бранителят е бил част от Сошо и Бордо, а по-рано и от Ангулем, на който е юноша. Оливие Вердон има и 20 мача за мъжкия национален отбор на Бенин.

"Първите ми впечатления от Лудогорец са страхотни. Знам, че идвам в най-силният и най-добре организираният клуб в България", заяви Вердон."Надявам се, че ще заслужа мястото си в състава и ще помогна на отбора да постигне целите си", допълни 24-годишният бранител. Вердон е петият нов футболист на Лудогорец този сезон. Преди него деветкратният шампион привлече бразилеца Алекс Сантана, испанеца Ихинио Марин, ганаеца Бернард Текпетей и нидерландеца от ганайски произход Елвис Ману.