Левски поизми срама от загубата от Ботев с човек повече и направи огромна крачка към финала за Купата на България. Сините сразиха с 2:0 вечния си съперник ЦСКА като символични гости на националния стадион „Васил Левски“. По този начин отборът на Делио Роси си осигури надежден аванс преди реванша след две седмици. В герой на мача се превърна Сержиу Буш, който вкара и двете попадения след асистенции на Обертан. Левски игра много концентрирано и организирано през цялата среща и вдъхна надежди на изстрадалите си фенове, че може да излезе от дълбоката криза, в която се намира.

Червените бяха с куп проблеми - поради контузии и наказания не играха Каранга, Манолев, Жеферсон и Десподов. За капак още през първото полувреме лоша контузия получи и нападателят Джеси, който трябваше да напусне играта.

Срещата започна ударно за сините, които откриха резултата още в 7-ата минута. Обертан получи пас отдясно, преодля Дюлгеров и центрира отлично към Буш, който от 5-6 метра не остави шанс на Черниаускас - 1:0 за Левски. Втората част започна като първата - с ранен гол за Левски. Обертан получи пас от Цветкович и центрира отлично към Буш, който от упор с глава не остави шанс на Черниаускас - 2:0 за сините. В 71-ата минута червените като по чудо не върнаха едно попадение. Резервата Алберг намери отлично Рафаел Енрике, който бе изпуснат от Фигейредо, но от 6-7 метра не уцели вратата.

Само две минути по-късно Левски можеше да реши всичко в своя полза. След брилянтна атака Обертан изведе Буш сам срещу вратаря, румънецът стреля, Черниаускас успя да повдигне леко топката, която се отби в напречната греда и бранител в червено я изчисти. До края символичните домакини нападаха, но не измисиха нищо интересно пред вратата на сините.