Легендата на снукъра Рони О'Съливан ще гостува за трети път в Пловдив днес. Ракетата ще играе срещу друга велика фигура в историята на снукъра - ветерана Джими Уайт. Срещата е днес от 18:00ч. в зала "Сила".

Очаква се залата да е пълна, а вчера двамата играха първо в София в зала "Левски". Двубоят беше спечелен от с 5:4 фрейма от Рони О'Съливан. Специален гост на събитието беше министърът на спорта Весела Лечева. 

Двубоят ще се проведе във формат до 6 спечелени от максимално възможни 11 фрейма.

Ракетата, който през тази година стана за седми път световен шампион и се изравни с един от най-големите си конкуренти Стивън Хендри по титли идва за трети път в Пловдив.

През 2016-а година той игра срещу Марк Селби и загуби с 5:6 фрейма, а през 2017-а Ракетата играе и срещу Стивън Хендри и тогава той победи с 6:1 фрейма. 

Всяка от срещите между О‘Съливан и Уайт ще включва специален фрейм по двойки, в която звездите на снукъра ще си партнират с български играчи, селектирани за честта да играят в двубоя чрез специални квалификационни турнири. Виктор Илиев и Велиан Димитров ще си партнират с Ракетата в София и Пловдив, а партньори на Джими Уайт ще бъдат Георги Величков и Христо Сираков.

Публиката ще може да се наслади и на специални снукър демонстрации, както и да разгледа и да се снима със Световната купа по снукър, която гостува в България специално за събитието.

Рони ще открие днес и дома на снукъра в България. Базата е на националния стадион, а базата включва осем маси от най-високо ниво. Проектът е реализиран от Българска Снукър Федерация с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Залата е уникална за Източна Европа и ще предлага тренировки и програми за развитие в снукъра за малки, и големи. Ще има професионални треньори, които ще водят групови и индивидуални занимания. Една от атракциите в залата ще бъде сукното от финала на Световното първенство по снукър, на което Рони О‘Съливан извоюва последната си 7-ма световна титла след победа над Джъд Тръмп през тази година.

Срещата ще бъде предавана на живо и по телевизия b1b.box.