Испания нанесе унизителна загуба на един от фаворитите за титлата на предстоящия Мондиал в Русия - Аржентина. На стадион “Уанда Метрополитано” в Мадрид червените фурии направиха на пух и прах гаучосите, побеждавайки ги с разгромното 6:1. Гостите бяха без голямата си звезда Лионел Меси, който е с болки и изгледа мача от трибуните.

Испанците правеха каквото си искат, а отбраната на гостите показа сериозни слабости. Аржентинците бяха равностойни на съперника само в първото полувреме, което завърши с обещаващ интрига резултат 1:2, но случилото се след почивката надмина и най-смелите очаквания на феновете на домакините, пише sportal.bg. Резултатът откри Диего Коща в 12-ата минута с цената на контузия, след сблъсък с вратаря на гостите Ромеро. Четвърт час по-късно Иско удвои след асистенция на Асенсио. Пет минути преди края Николас Отаменди върна интригата, след като засече топката във вратата на Де Хеа след центриране в наказателното поле. В 52-ата минута Иско отбеляза и втория си гол в мача. Само две минути по-късно Тиаго Алкантара направи резултата 4:1.

В 73-ата минута името си сред голмайсторите записа и Яго Аспас, който се възползва от далечно подаване. Не беше изминала и една минута и топката за шести път попадна в мрежата на Ромеро, след като Иско оформи своя хеттрик за 6:1. Към края мачът се изнерви, а гостите играха доста грубо, явно отчаяни от погрома, на който бяха подложени.

В друг интересен приятелски мач Бразилия надви с 1:0 Германия в Берлин. Габриел Жезус отбеляза гола за "селесао" в 37-ата минута, не без помощта и на вратаря Кевин Трап. Петкратните световни шампиони имаха нужда от този успех срещу тима, който ги унижи на полуфиналите на световното първенство преди 4 години. Тогава Германия спечели с паметното 7:1 и бразилците жадуваха за реванш. Бундестимът обаче игра в доста експериментален състав.

Англия и Италия не излъчиха победител на "Уембли" в Лондон. Двубоят приключи при резултат 1:1, като и двата гола в мача ще предизвикат дискусии в следващите дни. Домакините поведоха с попадение на Джейми Варди в 26-ата минута след бързо изпълнен фаул, като гостите протестираха, че не са чули сигнала за изпълнение. В 87-ата минута Лоренцо Инсиние изравни от дузпа, която бе отсъдена след използване на системата за видеоповторения ВАР.