Аржентина грабна бронзовите медали на Копа Америка, след като надви Чили с 2:1 на "Арена Коринтианс" в Бразилия. Головете за "гаучосите" отбелязаха Серхио Агуеро (12) и Пауло Дибала (22), а за чилийците точен от дузпа беше Артуро Видал в 59-ата. Двубоят  бе помрачен от грозни сцени в 37-ата минута, когато звездата и капитан на аржентинците Лионел Меси и Гари Медел от Чили едва не се сбиха край аутлинията и бяха изгонени с червени картони.

Мачът започна прекрасно за „гаучосите“, които поведоха с гол на Серхио Агуеро (12), разписал се след хитър извеждащ пас от фаул на Лионел Меси. Пет минути след това чилийците получиха нов тежък удар, след като звездата им Алексис Санчес принудително напусна игра и беше заменен от Жуниор Фернандес. Аржентинците удвоиха аванса си чрез Пауло Дибала (22), който започна титуляр за първи път от началото на турнира и вкара гол след светкавична атака.

В 37-ата минута се стигна до скандална ситуация. Лионел Меси и Гари Медел се сбутаха край аутлинията и едва не се стигна до бой между тях, но след намесата на хора от двата щаба не се стига до по-сериозна ескалация на напрежение. Съдията Марио Алберто Диас де Вивар се консултира с ВАР и изгони Меси и Медел с директни червени картони. След края на полувремето аржентинците наобиколиха рефера да му искат обяснения.

След почивката в 59-ата минута чилийците получиха право да изпълнят дузпа след намесата на ВАР за фаул на Арангис срещу Ло Селсо и Артуро Видал бе точен от бялата точка за 2:1. Големият финал между Бразилия и Перу е в неделя вечерта българско време.