Интер се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като победи германския Леверкузен с 2:1 в Дюселдорф. Двубоят се игра само в един мач, каквито са правилата в доиграването на турнира, прекъснат през пролетта заради пандемията. На полуфинала италианският тим ще играе с Шахтьор Донецк или Базел. Нападателят на Интер Ромелу Лукаку влезе в историята, като се разписа в 9-и пореден мач на Лига Европа. Така той задмина английската легенда Алън Шиърър, който го бе правил в 8 поредни срещи. Двата отбора изиграха динамичен мач с доста атаки и положения пред двете врати. Все пак класата на Интер си каза думата. И трите гола паднаха в първите 25 минути.

Интер откри в 15-ата. Тогава Лукаку не успя от добра позиция да отправи изстрел, но топката остана в притежание на Интер и Мартинес я насочи към Николо Барела, който с удар от границата на наказателното поле я прати в мрежата. В 21-ата минута "нерадзурите" стигнаха до втори гол. Ашли Йънг намери Лукаку в наказателното поле. Белгийският таран се пребори с Тапсоба и успя да насочи топката в левия ъгъл за 2:0.

В 25-ата минута след бърза атака Байер стигна до гол. Кевин Фоланд успя да намери Кай Хавертц в наказателното поле, който от малък ъгъл я прати в мрежата зад Ханданович. Само минута по-късно се стигна до конфузна ситуация на терена. Реферът отсъди дузпа за игра с ръка на Дейли Синкгравен. Лукаку застана зад топката, но се наложи спорната ситуация да се прегледа с ВАР, което доведе до отмяната на наказателния удар и играта продължи. В крайна сметка до края на първата част не се случи нищо особено интересно и резултатът се запази. След почивката и двата тима имаха своите шансове, но Интер успя да запази крехкия си аванс и да стигне до победата. В другия четвъртфинал Манчестър Юн и Копенхаген не можаха да си вкара гол в 90-те минути в Кьолн и играят продължения.