Холандия обърна Германия в Хамбург с 4:2 в гвоздея от евроквалификациите на днешната вечер. Така ситуацията в група С става много завързана, след като Северна Ирландия е водач с 12 точки. Германия е на втора позиция с 9, а холандците са с 6, но и с мач по-малко. Лалетата бяха по-активни през целия мач и въпреки че получиха ранен гол, успяха да сътворят пълен обрат след голов трилър през втората част.

Холандците пропуснаха добра възможност още в 8-ата минута. Мемфис Депай се възползва от грешка на Шулц и стреля силно, но вратарят Мануел Нойер изби. Минута по-късно домакините откриха резултата. Клостерман се измъкна на ръба на засадата и стреля в тялото на Яспер Силесен, който успя да отрази. Топката обаче попадна у Серж Гнабри, който с точна добавка опъна мрежата.

В 15-ата Тони Кроос стреля опасно над стената, но топката прелетя малко над гредата. В 22-ата Матайс де Лихт се извиси в наказателното поле на Бундестима, но стреля над гредата. Лалетата продължиха да владеят повече топката в стремежа си да изравнят, но можеха да получат втори гол. В 42-рата минута след рикошет в тялото на Върджил ван Дайк топката отиде у Кроос и след това в непокрития Марко Ройс. Германският нападател стреля от девет метра, но Силесен успя да избие.

В 50-ата минута Гнабри шутира по диагонала покрай вратаря,  но Де Лихт се намеси пред голлинията. При ответната атака Куинси Промес стреля силно, но Нойер улови. Малко по-късно Вайналдум отправи фронтален шут от 17 метра, но вратарят Нойер отново показа майсторство - плонжира и изби. В 59-ата минута напорът на холандците даде резултат. Джонатан Та се подхлъзна при центриране отляво, Френки де Йонг изскочи от дълбочина и сам срещу вратаря насочи технично за първия си гол с националната фланелка - 1:1.

Последва истински голов трилър с три попадения за 13 минути. В 66-ата "лалетата" вече водеха в резултата. Защитата на домакините не се ориентира добре, Райън Бабел прескочи топка и Та сам я насочи в мрежата на своя тим. Повторенията оставиха сериозни съмнения за засада. В 71-вата Нико Шулц проби отляво, опита да центрира, Де Лихт спря пътя на топката с ръка и съдията не се поколеба и назначи дузпа за Бундестима. Тони Кроос я реализира без колебание - 2:2. В 79-ата минута Вайналдум се измъкна превъзходно и когато всички очакваха да стреля, той подаде успоредно на голлинията за младия Мален, който реализира - 2:3. Опитите на домакините да изравнят не успяха, а в първата минута на добавеното време Вайналдум фиксира крайното 2:4 след асистенция на Депай.