Аржентинският футболист Емилиано Сала е бил отровен от въглероден окис и вероятно е починал още преди малкият самолет Пайпър Малибу да потъне във водите на Ламанша през януари. Тогава нападателят на Нант намери смъртта си си при полет до Кардиф, където бе продаден за 15 милиона паунда. Тялото на Сала бе намерено в океана, но не и това на пилота Дейвид Иботсон. Предполага се, че неговата съдба е била същата и всъщност тя е причината за катастрофата. Самолетът изчезна от радарите на 21 януари и след това бе намерен на дъното, заедно с тялото на футболиста.

Смъртоносните изпарения са навлезли от двигателя – вероятно през отоплителната система на самолета. В кръвта на Сала са намерени 58 процента от веществото, което е било пагубно. При 50 процента човек изпада в безсъзнание, следва сърдечен удар и смърт. Не е ясно дали на борда е имало индикатор за въглероден окис, но всъщност той не е задължителен.

Данните бяха разкрити от органите във Великобритания, които разследват инцидента. Тепърва ще се установява с точност дали истинската причина за смъртта на Сала е отравянето или последвалата катастрофа във водите на Ламанша.