Бившият национал Благой Георгиев разказа любопитни неща за отношенията си с чеченския лидер Рамзан Кадиров в предаването "От дузпа в тъч" на Sportal TV. Преди да премине в тима на Терек българинът се е притеснявал как ще бъде приет в областта. Опасенията му обаче не са били основателни, защото се е оказало, че Кадиров е настроен положително към всички футболисти.

Като подписах с Терек не знаех къде отивам. Бях чувал всякакви неща, всеки говори - война, какви ли не работи. Това обаче не е така. Притеснявах се и заради татуировките, защото имам религиозни символи, а те са мюсюлмани. При първия разговор с Рамзан каза, че не трябва да се притеснявам, защото е по-добре да вярваш в нещо, отколкото да не вярваш. Преди всеки мач ми пращаше кола с шофьор да ме закара до църквата и да ме върне. Никакви проблеми не е имало, помагал е на целия отбор - всеки от каквото е имал нужда, каза Георгиев.

След първите години в Терек имах предложения от московски отбори - много добри финансово, както за мен, така и за отбора. На Рамзан обаче пари не му трябват, така че решавах аз. Той ме попита дали искам да остана и аз му казах - разбира се и така стана. Тогава видя, че не ме интересуват парите, а човешките отношения и може би тогава станахме по-близки. Скоро не съм му звънял, защото все пак той не е обикновен човек и не мога да му се обаждам, като на други приятели, но ако се наложи нещо, винаги ще бъде насреща, каза още Георгиев.