Предвид старта на новия сезон в професионалния футбол на 7 август 2020 г. и предвид продължаващата епидемиологична обстановка в страната, Българският футболен съюз уведомявава всички професионални клубове, че от началото на новото първенство в Първа и Втора професионална лига в сила влизат следните правила за действие при възникване на форсмажорни обстоятелства, свързани с пандемията от COVID-19:

1. Футболна среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

2. Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига.

3. Гореспоменатите правила се приемат по предложение на Медицинската комиси при БФС, която е оторизирана да потвърди случаите на положителни проби за COVID-19 в клубовете от професионалния футбол.