Берое удари Левски на Герена с 2:1 и след загубата на Ботев от ЦСКА се откъсна на 6 точки пред "жълто-черните" и се затвърдиха на 4-то място в Първа лига. Така заралии усложниха задачата на канарчетата да преследват 4-то място, за да си подсигурят още една възможност за Лижа Европа, освен през задължителното спечелване на Купата на България.

Головете на Педро Еуженио (3) и Камен Хаджиев (49) донесоха едва четвъртата победа в историята на "заралии" в дома на "сините" от 52 мача. Интересното е, че до 2009 година Берое имаше само една победа на "Герена", но след това победи с 1:0 през 2009 г. и с 1:0 през 2014 година, а днес постигна нов триумф.

Единственото попадение на "сините" беше дело на Сержиу Буш в 75-ата минута, а това бе първи гол за Левски във вратата на "зелените" от 354 минути. Той се възползва от подаване на единствения светъл лъч за столичани - Станислав Иванов. Капитанът на юношеския национален отбор записа първи минути при Делио Роси, влизайки при 0:2 в 62-ата минута. Роман Прохазка пък пропусна дузпа в 44-ата минута на първата част при 0:1.