Ръководството на Барселона официално отрече обвиненията на вицепрезидента Емили Русо, който по-рано подаде оставка заедно с още петима членове на борда. Русо заяви, че някой е бъркал в клубната каса и е платил 1 милион евро за услуга, която струва 100 000 евро. Става въпрос за така наречената афера Барсагет, в която шефове наели ПР компания да бранят имиджа им на гърба на звездите в отбора, с които влязоха в конфликт. Барса излезе с официална позиция, в която категорично се отричат днешните обвинения към клуба:

Във връзка със сериозните и неоснователните обвинения от тази сутрин, направени от г-н Емили Русо, бившият вицепрезидент на клуба, в различни интервюта с медиите, Барселона категорично отрича всякаква дейност, която може да бъде описана като корупция, и следователно си запазва правото на съдебни действия. Анализът на мониторинга на социалните мрежи в момента е предмет на широк независим одит от PriceWaterhouseCoopers (PWC), който все още се провежда. Затова засега няма никакви заключения, като клубът е предоставил цялата релевантна информация, поискана от PWC от старта на процеса насам.

Накрая, оставките на членовете на Борда на директорите, обявени през последните часове, са в резултат на реорганизиране на Борда, започнато от президента Джосеп Мария Бартомеу, като то ще бъде завършено в следващите няколко дни. Тази реорганизация на Борда на директорите е опит да се посрещне предизвикателството на последната фаза от мандата по най-добрия възможен начин. Целта е прилагането на необходимите мерки в подготовката за бъдещето на клуба, преодоляване на последствията от обществена здравна криза, която е в момента, както и да се сложи край на ръководната програма, започнала през 2010 година, и стратегията, одобрена през 2015 година, се казва в изявлението на клуба.

Някой бъркал в касата на БарселонаОттеглил се вицепрезидент с тежки обвинения