Бившият вече вицепрезидент на Барселона Емили Русо, който се оттегли от клуба заедно с още петима членове на борда, твърди, че някой е бъркал в клубната каса и е присвоил средства. Става въпрос за случая с мониторинга в социалните мрежи, който беше оценен на 100 хил. евро, но за него бяха заплатени 1 млн. евро. Случаят стана известен като Барсагейт - шефовете наеха ПР компания, която да брани имиджа им на гърба на звездите в тима, с които имаше конфликт.

Дали някой е бъркал в клубната каса? Не знам кой може да е бил, но мисля, че да. Когато платиш 1 млн. евро за нещо, което струва 100 хил. евро, няма съмнение в това. Плащането е било разпределено във вноски от по 200 хил. евро, за да се избегне нуждата от одобряването му от Борда на директорите. Сега има отворено разследване, което ще покаже как се е случило всичко. Бартомеу вече знае това. Темата за социалните мрежи е мръсна работа. Вярвам, че някой е бръкнал в касата,но не знам кой. Убеден съм обаче, че не е някой от Борда", поясни Русо пред "Радио Каталуния".

Смята се, че човекът, бъркал в касата, е Жауме Масферер, който беше отстранен от поста си на съветник на президента Джосеп Мария Бартомеу именно заради Барсагейт.