37-годишен дебютант ще играе за България тази вечер в контролата срещу Ейре на стадиона красавец Авива Стейдиъм в Дъблин от 21.45 часа българско време. Става дума за вратарят на Етър Христо Иванов, който ще смени под рамката игралия срещу Англия в събота Пламен Илиев. За промяната призна лично селекционерът Красимир Балъков. Той заяви, че ще има и други нови в титулярния състав, за да се проверят възможностите им. Очаква се още двама да дебютират за трикольорите – Георги Пашов и Васил Панайотов.

Не мога да избирам между 50-60 играчи за националния отбор, това е, с което разполагаме. Не съжалявам, че повиках Бодуров. Направи дузпа срещу Англия, но си свърши работата, каза Балъков. Треньорът отнесе критики, че се е доверил на защитника на ЦСКА, който не играе редовно при червените.

8 от 14-те играли срещу Англия при загубата с 0:4 на Уембли в европейската квалификация в събота са над 30 години, докато най-възрастните в тима на домакините бяха 29-годишните Джордан Хендерсън и Дани Роуз. Тези цифри са наистина стряскащи, но още по-стряскащото е, че Балъков наистина няма никакъв избор сред по-младите.

ЕЙРЕ - БЪЛГАРИЯ

Вероятни състави:

ЕЙРЕ (4-2-3-1): Марк Трейвърс, Шеймъс Коулман, Джон Игън, Кевин Лонг, Конър Урихейн, Джеф Хендрик , Джош Кълън, Алан Джъдж, Джеймс Маклийн, Алан Браун, Джеймс Колинс

БЪЛГАРИЯ (4-3-3): Христо Иванов, Георги Пашов, Антон Недялков, Кристиян Димитров, Иван Горанов, Симеон Славчев, Васил Панайотов, Кристиан Малинов, Даниел Младенов, Николай Димитров, Божидар Краев

Стадион: "Авива", Дъблин

Съдия: Тобиас Велтц (Германия)

Начало: 21:45 часа