Байерн (Мюнхен) направи трансферен удар точно за началото на новия сезон в Бундеслигата. Баварците уредиха привличането под наем за една година на бразилеца Филипе Коутиньо от Барселона. Новината беше потвърдена пред ESPN от Гийермо Амор - един от директорите на "Камп Ноу". Полузащитникът трябваше да играе за каталунците в днешния мач срещу Атлетик Билбао, загубен с 0:1, но в последните часове беше изваден от групата. Очаква се Коутиньо да пристигне в Мюнхен в неделя.

Той е дал съгласието си за този трансфер на среща с шефа на баварците Карл-Хайнц Румениге в каталунската столица преди два дни. Този ход на Коутиньо може да увеличи шансовете за завръщането на Неймар, който иска да си тръгне от Пари Сен Жермен.

Междувременно Байерн стартира новия сезон с равенство 2:2 у дома срещу Херта (Берлин) в първия кръг. Баварците откриха на "Алианц Арена" чрез Роберт Левандовски в 24-ата минута, но допуснаха пълен обрат до края на първото полувреме. Доди Лукебакио изравни в 36-ата, а Марко Груич изведе Херта напред само 3 минути по-късно. Все пак Байерн се спаси от конфузна загуба в 60-ата минута, когато Левандовски се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Груич срещу него едва след намесата на ВАР.