Германският Байерн продължи наказателната си акция и срази Лион с 3:0 в полуфинала на Шампионската лига в Лисабон. Така баварците не позволиха френски финал и ще спорят с ПСЖ за ценния трофей в неделя от 22 часа. Лион пропусна много положения и определено може да съжалява. Макар и без да блести както в мача с Барселона, спечелен с 8:2, Байерн се показа като по-класният и по-зрелият тим, реализира положенията си и заслужено е на финал.

Първата опасност бе за французите още в 5-ата минута, когато Депай бе изведен отлично сам срещу Нойер, преодоля го, но стреля встрани от вратата. В 17-та Лион пропусна втора възможсот, след като камерунецът Токо-Екамби нацели гредата. В ответната атака Серж Гнабри откри за Байерн след самостоятелен пробив и бомбен шут от границата на пеналта. В 33-та минута баварците вече водеха с 2:0. Перишич центрира отляво, Левандовски не успя да засече на метър от голлинията, но при последвалото меле отново Гнабри вкара топката в мрежата.

След почивката Лион натисна и създаде отлични ситуации, но мипсваше човекът, който да нанесе решителния удар. Към края влезлият Коутиньо пропусна да реши мача за Байерн, но това направи Левандовски в 88-та минута. Той се извиси и забоде топката в мрежата с глава след центриране на Кимих от пряк свободен удар отдясно.