Арсенал спечели Купата на Англия и така си осигури място в Лига Европа през следващия сезон. На финала топчиите обърнаха Челси в лондонското дерби с 2:1 с два гола на Обамеянг. Отборът на Микел Артета бе по-добрият и по настойчивият и заслужено се поздрави с крайния успех. Челси доигра мача с 10 души след червен картон на Ковачич.

Челси поведе още в 5-ата минута след бърза акция през центъра, материализирана от Кристиан Пулишич. Той стана първият американец с гол на финала за Купата на Англия. След попадението Арсенал натисна и стигна до изравняване в 26-тата минута. Тогава Аспиликуета събори Обамеянг в пеналта и реферът отсъди дузпа. Потърпевшият стреля точно в долния ляв ъгъл на вратата.

След почивката Арсенал стигна до пълен обрат при бърза контра в 67-та минута. Тогава Обамеянг бе изведен на отлична позиция, финтира Зума и копна топката покрай вратаря на Челси Кабайеро. В 73-та минута Ковачич получи малко спорен втори жълт картон, отново за нарушение срещу Джака, и трябваше да напусне терена. Това е 14-а Купа на Англия в историята на Арсенал.