Ботев загуби от Лудогорец с 3:1 в Коматево и показа, че е далеч от формата си от есента. Жълто-черните изиграха слаб мач и можеха да претърпят и още по-голямо поражение. В играта на жълто-черните липсваше свежест, енергия и нестандартни идеи в атака. В отбрана пък канарчетата допуснаха куп неточности, като два от головете на орлите паднаха след груби грешки. Крайният резултат бе оформен до 45-та минута, а за Ботев това бе втора загуба от двата мача след зимната пауза.

Ботев влезе лошо в мача и получи попадение още в 5-та минута. Ндонгала сгреши при изнасянео на топката, Анисе бе изведен зад отбраната отдясно, центрира и напълно непокритият Кешерю с глава, плонжирайки, засече от упор за 0:1. Малко след това реферът Ивайло Стоянов отмени втори гол на гостите поради засада на Кешерю. В интерес на истината обаче такава нямаше. Междувременно румънският нападател и Анисе пропуснаха още две чисти положения за шампионите. В 29-та минута Лудогорец вкара гол-красавец. Мисиджан разигра с Кешерю и с техничен удар от границата на пеналта за втори път матира Чворович.

Последваха най-силните минути на Ботев в мача. Канарчетата натикаха гостие в половината им и успяха да изравнят в 31-та минута. Филипов центрира отдясно и Диого Кампос с глава красиво засече в мрежата, отбелязвайки първия си гол в официален мач за Ботев. Полетът на канарчетата трая твърде кратко. В края на първото полувреме Чворович сгреши фатално и подари топката на Анисе, който вкара на празна врата с 1:3.

И през второто полувреем мъките на Ботев продължиха, а Лудогорец бе далеч по-класният отбор на терена. Орлите пропуснаха още няколко изгодни ситуации, Вандерсон нацели и гредата и в крайна сметка резултатът от първото полувреме се запази. За капак защитникът на Ботев Пламен Димов получи жълт картон /пресилен/ и ще пропусне дербито с Локо в неделя.

БОТЕВ: Чворович, Филипов, Терзиев, Димов, Минев (Марин ), Юсеин, Балтанов, Густаво Афонсо (Петков), Ндонгала (Фелипе Бризола), Неделев, Диого Кампос

ЛУДОГОРЕЦ: Сантос, Натанаел, Панов, Моци, Пластун, Дяков, Анисе, Марселиньо (Горалски), Вандерсон (Лукоки), Мисиджан, Кешерю (Швиерчок)

Стадион: "Коматево"

Главен съдия: Ивайло Стоянов