Играчите на Ботев нападнаха рефера Валентин Железов след победата с 2:1 срещу Славия в първия полуфинал за Купата на България в Коматево. Тодор Неделев и Радослав Терзиев заявиха, че отборът им е бил грубо ощетен.

За пръв път съм изнервен след победа. Може да се досетите, че не е заради играта, каза Неделев. Такъв мач никога не съм играл, така да ни реже съдията. Пак успех с 2:1 е добър резултат. Ще се постараем на реванша да ги отстраним. Не е нормално да дава фаул при всяко падане за тях. На нас ни дава в нашата половина и в центъра. Това е несериозно. Съдийството беше 95:5 за Славия. Това е просто… Не знам. Важното е, че спечелихме. Трябва да се концентрираме за реванша. Владеехме мача през цялото време. До петата минута видях, че изпуснахме две положения, а после вкарахме два бързи гола. Жалко, че допуснахме гол. Според мен през целия мач владеехме инициативата, а Славия играеше само в защита, допълни халфът на Ботев.

Първите минути стартирахме много силно, имахме много добри положения, заяви Радо Терзиев. За 5 минути вкарахме два гола, но е лошо, че допуснахме попадение. Но според мен този съдия си личеше, че е подкупен. Реже глави насред “Коматево”. Представям си какво ще е в София. Не им се мисли. Венци Стефанов си има позициите и тези съдии са пуснати с мисия. Въпреки тях съм сигурен, че ще отидем на финал, защото има Господ и той гледа. Направихме доста глупави грешки и допуснахме гол, който дава някакъв шанс на Славия, но не мисля, че те ще се възползват, защото ние ще играем по най-добрия начин в София, допълни защитникът.

Старши треньорът на Ботев Николай Киров бе по-умерен в изказването си: Пропуснахме няколко ситуации. Мачът се разви добре за нас, поведохме 2:0, но след това се подведохме по емоциите. От една ситуация Славия успя да ни вкара гол. Двубоят обаче не е решен все още. Отборът на Славия трябва да търси задължително попадение. Сега се настройваме за мачовете от първенството. Борим се на два фронта, но от утре започваме да се готвим за следващия ни мач. Мисля, че схемата ни се определя от тези футболисти, с които разполагаме, каза Киров.