От Ботев обявиха, че двама от трайно контузените играчи вече са започнали тренировки. Става въпрос за бранителя Станислав Работов и халфа Антонио Перера. 

Работов скъса връзки преди началото на сезона. Той вече започна бегови упражнения и ще се готви с кондиционните треньори на "канарчетата".

Испанецът Антонио Перера, който така и няма още официален мач за Ботев, след като се контузи вече се завърна на клубната база на Ботев в Коматево и започна встъпителни тренировки, а се очаква следващата седмица вече да тренира и с основната група. 

Тодор Неделев също вече се чувства по-добре. Звездата на Ботев пострада след катастрофа на националния отбор в гостуването на Грузия. Неделев обяви, че очаква, че може да играе в следващия месец за Ботев.

В игра за тима вече се завърна друг от трайно контузените - Атанас Чернев, който вчера игра при успеха на дубъла на Ботев срещу Добруджа. 

За предстоящия мач с Хебър освен Работов, Перера и Неделев срещата ще пропусне и Дилан Мертенс, който е наказан, а под въпрос е Антоан Бароан, който беше контузен и пропусна мача с Лудогорец.