Ботев приключва днес плейофите в първата шестица с домакински мач срещу Славия. Двубоят е на клубната база на Ботев в Коматево от 20:30ч.

Ботев си осигури в миналия кръг официално участие в баража за Лигата на конференциите, след като направи 0:0 срещу ЦСКА и спечели необходимата точка. Славия загуби у дома от Левски с 1:2. На баража пловдивчани ще играят срещу Берое у дома. 

Пловдивчани имат още шанс и за бронза, но той е доста минимален, а единственият шанс това да се случи е Ботев да победи Славия, а в същото време Лудогорец да победи Левски в София. 

В класирането Ботев е четвърти с 50 точки, а Левски е на третото място с 52 точки. Славия е на шестото място с 37 точки и не може да се изкачи по-нагоре. 

До момента през сезона двата тима се срещнаха общо два пъти в редовния сезон в елита. В Пловдив Ботев победи с 1:0, а мачът в София завърши 0:0. 

Съдия на двубоя ще е Никола Попов.

Вероятни състави: 

Ботев: Хидает Ханкич, Джеймс Етоо, Роберто Пунчец, Виктор Генев, Па Конате, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Емануел Току, Тодор Неделев, Джак Лейн, Антоан Бароан

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Гьоко Зайков, Венцислав Керчев, Людовик Соарес, Георги Вълчев, Кристиан Добрев, Иван Минчев, Никита Николаевич, Мартин Петков, Йон Бакеро