Ботев посреща ЦСКА днес в опит да излезе от кризата, в която се намира от началото на сезона. Канарчетата имат само 9 точки след първите 8 кръга и са на 9-о място с 2 победи, 3 равенства и 3 загуби. Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович определи група от 18 футболисти за мача с червените, който е от 17:30 ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912" в Коматево. В групата Тодор Неделев и Антонио Вутов, които пропуснаха дербито с Локомотив (Пловдив) заради контузии.

Ето и групата на пловдивчани:

Георги Аргилашки, Янко Георгиев, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Димитър Пиргов, Филип Филипов, Еберт Кардосо, Лазар Марин, Родни Клустър, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Тодор Неделев, Радослав Терзиев, Марко Перван, Станислав Шопов, Фернандо Виана, Александър Тонев, Антонио Вутов

Рубен Пинто се завръща в състава на ЦСКА. Полузащитникът бе един от тримата футболисти заедно с Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски, които сръбският треньор Люпко Петрович извади от тима заради лоша дисциплина. Пинто обаче бе реабилитиран и ще може да вземе участие в мача с “канарчетата”. Другият футболист, който попадна в групата на ЦСКА за предстоящия сблъсък в Коматево, е Томи Юрич. Той ще може да направи своя дебют с червената фланелка след трансфера си на “Българска армия”. ЦСКА е на 5-о място с 13 точки след 3 победи, 4 ремита и 1 загуба, като изостава с 5 точки от лидера Лудогорец. Рефер на срещата Ботгев - ЦСКА е Георги Давидов.