Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) не се победиха и завършиха наравно 0:0 в контролна среща. Спарингът се игра на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912". С днешната проверка "канарчетата" завършиха лятната си подготовка. В контролните срещи момчетата на Желко Петрович записаха 3 победи и 2 равенства, като не допуснаха гол във вратата си.

В контролата с "железничарите" пловдивчани имаха превес по отношение владение на топката, но трудно стигаха до голови положения. През първата част липсваха чистите ситуации за попадение. В 20-ата минута играч на гостите стреля към вратата на Ботев, но Георги Аргилашки спаси. В 31-ата минута Димитър Пиргов се пребори за топката и подаде към Антон Карачанаков, който шутира от средна дистанция, а стражът на столичани улови.

Втората част бе по-интересна откъм положения и пред двати. В 52-ата минута Тодор Неделев отправи изненадващ удар, който принуди стража на гостите на два пъти да избива кълбото.  В 57-ата минута "червено-черните" стигнаха до опасна ситуация, при която играч на Локомотив се озова на чиста позиция в наказателното поле, но вместо да шутира потърси подаване и положението бе пропиляно. В 63-ата минута Тейлон Кореа получи топката в малкото наказателно поле, но не успя да отправи удар.

В 67-ата минута пловдивчани стигнаха до най-добрата си ситуация за гол, след като Антон Карачанаков засече центриране отдясно, но ударът му от 15 метра се отби от напречната греда. Секунди по-късно наставникът на "канарчетата" извърши единствените си две смени, като в игра се появиха юношите Станислав Шопов и Иво Казаков.

В 71-ата минута футболист на столичните "железничари" се откъсна по левия фланг и стреля от малък ъгъл, а Георги Аргилашки се намеси добре и изби с крак. Последната интересна ситуация бе в 81-ата минута, когато Еберт Кардосо центрира отляво, но Тейлон Кореа от точката на дузпата не успя да засече.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Родни Клустър (67 - Станислав Шопов), Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Филип ван Арнем, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Филип Филипов, Антон Карачанаков (67 - Иво Казаков), Тейлон Кореа