Бившият директор на столичната спортна зала Арена Армеец Венцислав Генков ще поеме контрола върху строителните работи на стадион „Христо Ботев“. Той присъства на срещата за Колежа, която се проведе в Коматево. Венцислав Генков има изключително богат опит в изграждането на спортни съоръжения. Той е надзиравал целият строеж на столичната многофункционална зала, а преди няколко години е участвал като главен консултант в изграждането на 2 от стадионите в Русия, които през това лято приеха Световното първенство, пише plovdivderby.com.

Плевенчанинът ще поеме инвестиционния контрол на строежа на стадион „Христо Ботев“. Инвеститорът Георги Самуилов е решил да заложи точно на такава структура, която да следи за изразходването на средства и качеството при доизграждането на Колежа. PlovdivDerby.com научи, че Венцислав Генков в последните 2 месеца няколко пъти е посетил замразения строеж, както и подробно се запознал с документацията съпътстваща обекта.

На срещата за Колежа в Коматево присъстваха трима от членовете на Борда на директорите – Иван Йотков, адвокат Радев и Ангел Палийски, както и архитект Георги Савов, който е проектантът на Колежа и строителният надзорник Тинко Йорданов.