Дванадесетгодишни български каратисти от столичния клуб Макс спорт станаха отборно европейски шампиони на ката микс в град Бар, Черна гора. 

Михаил Николов, Едуард Иванов, Антон Киров и Божидара Рановска са имената на децата, които изправиха на крака залата и развяха родния трибагреник. 

В индивидуалния турнир талантливата Божидара взе злато на кумите и сребро на ката, а Едуард е с бронз отборно на ката  12 години заедно с Антон и Михаил.

Най-малката участничка Криста Делчева, едва седемгодишна, се завърна със злато в София. Връстничката ѝ Йоана Харизанова е със сребро на ката и бронз на кумите. Тя спечели титлата във възрастовата група до 8 г. Първи в Бар е и Михаил Николаев на кумите. При кадетите до 16 години с европейско злато са  Боил Христов на кумите и Петър Кабакчиев. Със сребърни медали в България се прибраха и Георги Лалов и Никол Барзоева на кумите.

Треньорката им Соня Куюмджиева сподели, че е изключително щастлива от успеха, тъй като само България е била представлявана от над 30 човека, а държавите, които са взели участие са 15.

Каратистите на Макс спорт се прибраха в София с актив от 6 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала. Следващата цел е световното първенство в Карлови Вари в Чехия през октомври тази година.