В неделя сутринта българско време Тайсън Фюри грабна една от най-зрелищните победи в историята на тежкия бокс. След два нокдауна и куп брутални атаки и удари от страна на британеца, Уайлдър едва стоеше на краката си и реферът прекрати мача в полза на Циганския крал. Специалистите вече анализират мача в детайли. Интересна гледна точка споделя журналистът от Дейли Мейл Мартин Самуел. Ето какво пише той:

Той излезе на ринга  под звуците на песента „Крейзи“ на Патси Клайн, а излезе като най-нормалния гражданин на Лас Вегас. Преди мача Тайсън Фюри каза на всички какво ще направи с Дионтей Уайлдър. Пред целия свят обяви тактическия си план, опциите си и дори причините за бойната си стратегия. Обикновено спортистите пазят тактиката си в дълбока тайна, за да подсилят елемента на изненадата. Фюри я разкри напълно. А никой не му повярва. Защо? Отговорът се крие в заглавието на песента, която го съпровождаше на път към арената. Защото е луд. Само един лунатик може да разкрие на съперника си своите намерения в пълните им детайли.

Светът реши, че това е блъф. Силните страни на Фюри се знаят отдавна и се очакваше той да заложи на тях. Тайсън е човек, пълен с противоречия. Веднъж твърди, че не може без спорта, друг път – че ще направи още два мача и ще се откаже, за да си гледа семейството и да живее щастлив и нормален живот. Затова, когато разкри как смята да победи най-опустошителния удряч на планетата, публиката недоверчиво поклати глава и подмина изказванията му с усмивка. Т не вярваше, че британецът би загърбил марковия си стил точно в най-голямата битка в живота си. Не вярваше, че в продължение на 7 седмици ще готви и усъвършенства един подход, който нямаше нищо общо с присъщите му умения и с всичко, което е правил на ринга преди. Само един луд може да поеме такъв огромен риск. А сега, след най-блестящото изпълнение на британски тежък боксьор, кой е лудият?

Битката, която Фюри предложи на Уайлдър ще остане като една от най-великите стратегии в историята на спорта. Тя бе опустошително ефективна, тактически изпипана и изключително амбициозна. Само за няколко минути всеобщото възприятие за Тайсън и неговия потенциал се промени тотално и го издигна редом до най-големите имена в тежката категория. Той проведе боя по стария начин – изцяло брутално, и преди мача каза, че ще направи точно това. Но защо никой не му повярва? Защото е луд. Точно това се оказа поредното му оръжие, наред с нетипичната за фигурата му подвижност, желанието му, защитните му умения и юмруците ум, за които Уайлдър се убеди, че са по-твърди от възглавници.

Той се движи бързо, има страхотен боксов ум, невероятна координация на очите и ръцете, а уменията му да се боксира еднакво добре на предния и задния крак са неортодоксални. Той е кошмарен противник, тъй като е в състояние да разгадае и противодейства на всеки стил отсреща. Е и едва ли сме видели най-доброто от него, защото е едва на 31 години, заяви мениджърът на Фюри Франк Уорън. Защо е необходимо да танцува 12 рунда срещу най-силния удряч?, пита недвусмислено промоутърът на Фюри Боб Аръм. Ппосто скачаш от самото начало и го вкарваш във води, в които не иска да плува. Това бе перфектната тактика за този мач и Фюри я използва блестящо, казва още легендарният промоутър.

Невероятен Фюри преби Уайлдър в Лас ВегасБританецът два пъти свали противника си в нокдаун, реферът прекрати мача в седмия рунд