Абсолютният шампион в полутежката категория Александър Усик защити четирите си пояса в категорията по безапелационен начин. Украинецът нокаутира претендента Тони Белю на голяма гала вечер в Манчестър, като стигна до успеха с нокаут в осмия рунд.

Преди това Белю максимално затрудни соченият за фаворит Усик, като в първите рундове водеше играта. Постепенно украинецът наложи своя стил и намери идеалната дистанция за атаки срещу Белю и в крайна сметка постигна целта си. След мача веднага се заговори за предстоящото качване на Усик в тежката категория и евентуален мач с Антъни Джошуа.

“Днес Тони Белю показа най-доброто от себе си. Не бях изненадан от добрия му старт, знаех, че ще постъпи така, защото нямаше какво да губи. Бъдещето? Изпращам най-тежката година в своя живот. Сега искам да си почина, да прекарам време със семейството и детето си и тогава ще мисля. Какво ще променя, когато се кача в тежката категория? Ще ям повече макарони. Човек трябва да си поставя цели и да ги преследва, иначе умира. Прекарах си страхотно във Великобритания, усетих уважението на феновете. Тук сбъднах мечтите си - станах олимпийски шампион, а сега се бия като професионалист”, каза украинецът в интервюто си на ринга.

Според мениджъра на Джошуа Еди Хърн вероятността именно Усик да е вторият опонент през следващата година на Джошуа е много голяма. Британецът ще направи първата защита на световната си титла на 13 април на ,,Уембли“, но името на неговия съперник на ринга все още не е ясно, съобщава offnews.bg. 

“Антъни ще изиграе само два мача през следващата година, така че сблъсък с Усик ще има след двубоя му през април. Не смятам, че самият Александър ще иска веднага да се изправи срещу Джошуа, а напротив – той ще иска да изиграе мач с друг опонент от тежка категория, има много съперници в дивизията, които могат да се бият с него“, каза Хърн