Тайсън Фюри (27 мача, 27 победи) и Дионтей Уайлдър (40 мача, 40 победи) един срещу друг! Тази мечта на феновете на бокса е на път да се сбъдне и то съвсем скоро! 

Двама от хегемоните в тежка категория ще се срещнат на боксовия ринг на 1 декември, обяви промотърът на Фюри Франк Уорън. 

Залогът е ясен - кой от тях ще си тръгне победен за първи път в професионалната си кариера, а добавката е титлата на Световният боксов съвет (WBC). Тя е притежание на Уайлдър, а нейната съдба ще се реши най-вероятно в Лос Анджелис, съобщава БТВ. 

Фюри се завърна на ринга с мач срещу албанеца Сефер Сефери, който победи по точки. Преди това той изтърпя наказание за употреба на наркотици и изгуби световните си титли, спечелени в мача срещу Кличко. 

Уайлдър пък се изправи срещу кубинеца Луис Ортис и го нокаутира в 10-ия рунд.

"Дионтей, получаваш мача и с ги в голяма опасност. Никога досега не съм срещал човек, когото да не мога да победя - и на боксовия ринг, и на улицата. Знам, че удряш здраво и че си непобеден. Знам, че имаш голяма уста и много искаш да спечелиш, но аз го искам много повече. Не можеш да ме победиш", закани с Фюри.

Уайлдър веднага му отговори:

"Нямам търпение. Ще бъде вълнуващ мач, експлозивен мач, мач за историята. Двамата най-добри в тежката категория ще се изправят един срещу друг. Ще дадем на хората това, което искат"