Ясни са съперникът и датата за следващия мач на българския боец в смесените бойни изкуства Благой Иванов. Това е 26-годишният австралийски боец Тай Туиваса, който ще се изправи срещу Багата на 8 юни по време на събитие на UFC 238 в Чикаго.

185-сантиметровият здравеняк е роден на 16 март 1993 година в Сидни. Тай е бивш шампион в тежка категория на AFC и има баланс от 8 победи и 1 поражение.Той подписва с UFC през 2016 година за четири боя. Дебютът му обаче се отлага дълго време заради травма на коляното и претърпяна операция. В крайна сметка през ноември 2017 година той се среща с Рашад Коултър и го нокаутира още в първия рунд, пише sportal.bg.

През февруари 2018 година побеждава с технически нокаут французина Сирил Аскер и след този мач влиза в официалния рейтинг на UFC, заемайки 15-о място. Следващият му съперник през юни 2018 година стана Андрей Орловски от Беларус. Мачът продължава през всичките три рунда, а съдиите единодушно присъждат победата на Туивас, което му отрежда място в топ 10.

През декември 2018 година в главния бой на галавечер той губи с технически нокаут от бразилеца Жуниор дос Сантош, чиято жертва стана и Благой Иванов в дебютния си мач в UFC. Това е и единственото поражение на Тай Туивас в професионалната му кариера.